Metropolia

 • Opinnäytetyö: Auton muuttaminen sähkökäyttöiseksi

  Opinnäytetyö: Auton muuttaminen sähkökäyttöiseksi

  Ajoneuvon muuttamista sähkökäyttöiseksi ei ole tällä hetkellä käsitelty kovinkaan laajasti auton ja sen perävaunun rakennemuutosmääräyksessä, koska aihealue on hyvin laaja, ja siihen liittyy standardista tulevia vaatimuksia. Tutkimuksessa tarkastellaan muutostöiden vaatimuksia ja tarvittavia selvityksiä, sekä muutostyön suorittajalle säädettyjä vaatimuksia.

  Yhteyshenkilö Traficomissa: Tatu Siivonen tatu.siivonen@traficom.fi, Tekijä: Robert Bern, Metropolia

 • Opinnäytetyö: Sähkö-/hybridiautoon tehtyjen muutosten tarkastaminen katsastuksessa

  Opinnäytetyö: Sähkö-/hybridiautoon tehtyjen muutosten tarkastaminen katsastuksessa

  Tässä tutkimuksessa tarkastellaan sähkö- ja hybridiajoneuvojen sähkölaitteisiin ja komponentteihin sallittuja muutoksia, niistä vaadittavia selvityksiä ja työnsuorittajalle asetettuja vaatimuksia.

   

  Yhteyshenkilö Traficomissa: Tatu Siivonen, tatu.siivonen@traficom.fi
  Tekijä: Benjami Lindqvist, Metropolia

 • Arctic Challenge

  Arctic Challenge

  Arctic Challenge -hankkeen tavoitteena on tutkija tieliikenteen automaation ja älykkään infrastruktuurin ratkaisuja sekä niiden toimivuutta arktisissa olosuhteissa neljän tutkimuskysymyksen avulla, jotka ovat seuraavat:

 • Fabulos

  Fabulos (Future Automated Bus Urban Level Operation Systems)

  Vuonna 2017 käynnistynyt hanke edistää kansainvälisen partneriverkoston keskuudessa robottibussien hankintaa kumppanikaupungeille. Metropolia on tekninen partneri ja tuo mukaan erityisosaamistaan robottibussien hankinnassa tarvittaviin toimenpiteisiin.

 • mySMARTLife

  mySMARTLife

  mySMARTLife-hanke on osa EU:n Horisontti 2020-ohjelmaa, jossa testataan uusia ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi kaupungeissa. Hankkeen kokeiluilla saavutetaan 10–20 prosentin energiansäästö ja nopeutetaan parhaiden ratkaisujen pääsyä markkinoille. Helsingissä testattuja ratkaisuja on mahdollista hyödyntää muissa kaupungeissa Suomessa sekä maailmalla. Helsingin tavoitteena on tehdä yhdessä kaupunkilaisten ja yritysten kanssa kaupungista hiilineutraali.

 • ROBUSTA

  ROBUSTA

  ROBUSTA develops novel approaches to the transportation automatisation. The project will test and study technologies that enable to remove the human operator from the bus and to put him in the control room responsible of multiple buses. Key objective is to create a remote drive system that allows the use of semi-autonomous buses, and later other autonomous vehicles in urban traffic conditions.

 • Sohjoa Baltic

  Sohjoa Baltic

  Lokakuussa 2017 käynnistyi Interreg Baltic Sea Region -ohjelmasta rahoitettava Sohjoa Baltic -hanke, joka toimii vuosina 2017–2020. Nimensä mukaisesti Sohjoa Baltic vie Metropolian koordinoimissa kansallisissa hankkeissa kokeillut, sähkökäyttöiset, automatisoidut minibussit Itämeren ympärysvaltioihin kokeiltavaksi osana viimeisen kilometrin joukkoliikenneratkaisuja.