Miehittämättömän ja sähköisen ilmailun kehitys Euroopassa ja Suomessa -webinaari

TransDigi kutsuu mukaan 2.9.2021, klo 13.00-14.00 järjestettävään miehittämättömän ja sähköisen ilmailun kehitystä käsittelevään webinaariin.

Sähköinen ilmailu on toden teolla lähdössä lentoon ja alailmatilasta on tulossa liikkumisen uusi kolmas ulottuvuus. Ollaan nopeasti siirtymässä harrastekäytöstä kohti ammattimaista liiketoimintaa. Suomalainen tutkimus on tämän nopeasti kehittyvän alan eturintamassa ratkomassa lähipäästöttömän ilmailun esteitä yhdessä yritysten ja viranomaisten kanssa.

Mitä sovellusalueita ja palveluita on näköpiirissä, kaupunkiseuduille tai muualle? Mitkä ovat merkittävimmät ratkaistavat haasteet ennen kuin uusi liikennemuoto on turvallisessa ja tuottavassa käytössä? Syntyykö liiketoimintaa, kenelle ja millä edellytyksillä? Mikä tulee olemaan viranomaisten ja kuntien tai kaupunkien rooli? Entä yritysten ja tutkimuksen? Minkälaisen murroksen edessä alailmatilan hallinta on?

Näistä ja muista kysymyksistä keskustellaan tässä webinaarissa. Keskustelussa lähdetään liikkeelle juuri nyt meneillään olevissa laajoissa tutkimuksissa karttuneiden havaintojen ja oppien pohjalta. Lisäksi webinaari luo pikakatsauksen alan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokenttään Euroopassa ja Suomessa sekä avaa myös alaa ohjaavaa eurooppalaista sääntelyä lyhyesti. Samalla kerrotaan eri tavoista ja mahdollisuuksista osallistua tähän poikkeuksellisen kiihkeään innovaatioalueeseen.

Webinaarin alustajana on johtava tutkija Petri Mononen VTT Oy:stä, joka toimii tällä hetkellä kahden miehittämätöntä ilmailua käsittelevän laajamittaisen tutkimuskokonaisuuden johtajana.

Webinaari on maksuton. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä 31.8.2021 mennessä.

Ilmoittautuminen TransDigi 2.9.2021 webinaariin

Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Tapahtuma- ja toimistokoordinaattori Marjo Savinainen
marjo.savinainen@motiva.fi

 

Tags